Makanan Orang Malaysia: Roti Canai

Salam.. Dah dua hari saya tak dapat online berikutan pada hari jumaatnya internet mempunyai masalah dengan talian manakala hari sabtu pula saya sibuk pula dengan function. Jadi berkesempatan hari ni saya nak buat update.. Hari ni kita cerita pasal makanan kegemaran Malaysia yang kedua iaitu Roti Canai.. Seperti yang kita tahu, roti canai merupakan makanan sugi orang Malaysia ketika diwaktu pagi.. Roti canai ini dijadikan sebagai makanan sarapan bagi menggantikan roti atau nasi lemak..

Roti canai diperbuat daripada tepung dan disimpan untuk satu atau beberapa hari sebelum boleh digunakan untuk ditebar. Cara untuk membuat roti canai ini boleh dikatakan susah juga.. Tapi bahagian yang paling menarik sekali ialah kita melihat roti ini ditebar. Pelbagai kerenah yang kita lihat penebar roti canai ini untuk menarik perhatian pelanggan. Tapi tahukah anda hendak menjadi penebar bukannya senang.

Roti canai juga kini sudah dipelbagaikan rasanya seperti roti telur, bawang, sardin, tampal, planta dan macam-macam lagi..

P/S: Adakah anda makan roti canai diwaktu pagi.

6 thoughts on “Makanan Orang Malaysia: Roti Canai

  1. Idham says:

    apabila bersarapan , makan sekeping roti canai kenyang tak?

  2. GameMaster says:

    Roti canai kalau makan dengan air sekali kenyang kot

  3. inna hayati says:

    sedapnye roti canai…:)

  4. TokNabe says:

    Roti canai mmg saya makan tp bukan peberet sangat… kalau ada pilihan, saya pilih lain dulu sebelum roti canai.

  5. arsaili says:

    just now kawan baru order adik beradik roti canai..tapi letak choclate dan telur..isk3..macam2 ada

  6. GameMaster says:

    Macam mana rasanya roti canai campur cokelat tu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s