Bateri Kereta

Salam, saya memohon maaf jika komen anda tidak dibalas berikutan gangguan internet dikawasan saya.. Jadi hari ni saya akan beri tips untuk hari ni.. Ok kita mulakan dengan baca bismillah dulu.. Pernahkah anda mengisi air bateri kereta atau motorsikal anda. Kalau pernah, anda pasti pernah melihat karbon bewarna biru cair dekat kawasan skru wayar.. Jika anda pernah nampak.. pasti anda ingin membuang karbon tersebut… Hendak membuang karbon tersebut sangat senang dan akan menjadi sukar jika ia tidak dilakukan dengan betul. Jika anda membersihkan tanpa pengetahuan.. Kemungkinan skru anda pasti rosak dan wayar anda akan putus..

Jadi disini saya nak beri tips yang paling senang untuk menanggalkan karbon tersebut tanpa merosakkan wayar mahupun skru.. Caranya buka bateri tersebut terlebih dahulu daripada tempat bateri(untuk motor), untuk kereta tak payah sebab bateri kereta still kat ruang dia. Caranya tuangkan air panas ditempat karbon tersebut berkumpul dan anda akan lihat karbon tersebut hilang dan tanggal terus dari bateri anda..

Selamat mencuba.

P/S: Pastikan air bateri anda sentiasa penuh untuk memastikan jangka hayat bateri anda..

4 thoughts on “Bateri Kereta

  1. izman says:

    Perbanyakkanlah petua2 cam ni next time.

    ramai yg tak tau sebenarnya. Akupon baru lebih kureng 2 thn tau psl ni, tu pon kawan crite. kalau tak, tenyeh la…

  2. GameMaster says:

    Wokey

  3. Mak Su says:

    maksu pernah sekali bawak keta rasa tak besh, rupanyer air bateri dah kering sungguh, haiyo.. manyak saspen.

  4. GameMaster says:

    Macam mana rasanya yang tak best tu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s