Kabel Duit

Salam semua, pasti anda semua ingin tahu bagaimana hendak mendapat pendapatan melalui blog. Dunia blog pada masa kini kian berkembang dan dikatakan Malaysia merupakan penduduk yang ramai mencipta blog. Blog dicipta untuk menceritakan tentang peribadi, pendapat, pandangan dan macam-macam lagi. Jadi kini dunia blog juga telah digunakan sebagai tapak untuk mempromosi perniagaan seperti ebook, software dan macam-macam lagi. Jadi hari ni saya nak bercerita tentang blog rakan saya dari blog kabel duit.

Blog ini dikarang oleh saudara Anuar yang merupakan masih lagi seorang pelajar. Dahulu kalau tak silap, beliau ada menerbitkan ebook bagaimana pelajar buat RM1xxx dalam masa 18 hari. Beliau telah mengaplikasikan kesemua perkara itu dalam blog beliau.. Sebaik sahaja anda memasuki ke blog saudara anuar, Anda akan dapat lihat pelbagai produk-produk seperti ebook untuk dijual, software, dan beliau juga menyediakan tapak iklan untuk disewa. tetapi bukan itu sahaja, blog beliau kadang-kala menceritakan tentang perkara seperti isu semasa disamping memberikan tips dan info mengenai gadget yang terbaru dipasaran. Jika anda perasan juga, blog beliau menggunakan paparan skrin putih bagi memudahkan pembaca untuk membaca.. Kalau ikut web korporat, putih adalah warna asas dalam mencipta web korporat.

Cadangan saya kepada beliau, kalau ada theme yang lebih menarik, sila gunakan theme yang lebih berbentuk professional. Lagi satu kenapa tak buang simbol blogger kat atas header tu..

Link untuk ke blog ini: Kabelduit

P/S: Blog saudara anuar ni semuanya pasal duit.. hehehe. Apa-apa pun saya selalu singgah kat blog ni.. Anda pula mai la join, masuk tengok..

2 thoughts on “Kabel Duit

  1. Mak Su says:

    nak jugak mencuba, tapi kureng berani, sbb mungkin hrpn terlalu tinggi, takut tak berhasil. tp kalau ada masa akan melawat ke sana, Insyallah

  2. anwar says:

    Nice post, simbol Blogger tidak dibuang supaya para pembaca boleh buat blog walking🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s